• ++31648340497
  • recgbk@gmail.com

Wie en wat:

Wie en wat: 

Wie is Klaas Groenwold; Hij is heeft het levenslicht gezien in 1963 en getrouwd, ik ben op mijn 18e gestart met het maken van geluidsopnamen van koren, HaFaBra(Harmonie, Fanfare en Brassbands) op amateur-basis samen met mijn tapedeck en een kleine Yamaha 4 mic mengtafeltje heb ik vanaf dat moment diverse koren, harmonieën, fanfares en brassbands op genomen.

Op een bepaald moment kreeg ik de uitdaging om voor de lokale omroep RTVNOF een eigen programma te mogen maken.
Het programma waar ik het over heb droeg de naam Brasstime een toepasselijke naam voor een programma dat vol zat met HaFaBra muziek vanaf CD en/of eigen opnamen van diverse concerten, festivals.
Deze opnamen werden in de loop der jaren verder naar een hoger niveau getild.

Om de hoge eisen die ik zelf aan de opnamen stel was uitbreiding noodzakelijk, eerst met een MD(Minidisk) en een DAT(Digitale Audio Taperecorder) en een grotere mixer.
Van het een komt het ander, Knippen en plakken van de opnamen was toen nog een hele klus, Dat gaat tegenwoordig wel anders in het digitale tijdperk met computers die het werk van knippen en plakken van tapes uit  handen neemt.

De opnamen die maak zijn over het algemeen multitrack opnamen (Max 24 sporen)  met een alesis HD24, en de soundcraft Ui24R een geluidskaart cq mixer.

Deze opnamen worden in de computer geladen om vervolgens bewerkt te kunnen worden tot een stereo opname.

De apparatuur die er de opnames worden gebruikt vind u op deze pagina.

Tijdens de opnamen is het mijn streven om zoveel mogelijk de klank van het orkest te benaderen, dit houd in dat de opname zo natuurgetrouw mogelijk moeten klinken.

Vanuit het principe van wat ik live hoor wil ik ook de speakers horen.

 

Bent u geïnteresseerd neem gerust contact met mij op via het contact formulier.

Leave a Reply